vineri, 5 iunie 2009

Cu ce raman dupa TIff

Cam gata cu Tiff-ul clujean de anul acesta. Am vazut 20 de filme si jumatate in 5 zile. Jumatatea e a nedigerabilului turcesc Sunt Marlon si Brando. Acesta a reusit marti sa ma scoata din sala inainte de genericul final. N-am iesit niciodata de la un film pe reteta tot mai practicata a plictisului. Recunosc ca filmul venea si pe fundalul unei experiente clujene nefericite - ridicat masina peatza miai viteazu, pupat portofel sa-mi elibereze 4 milioane ca sa mi-o recuperez. Si cum vina ca am iesit prematur din cinematograf nu era de ajuns, gasit amenda parcare pe parbriz masina recuperata proaspat. Veti zice ca sunt un imbecil si recunosc ca n-am exclus aceasta varianta din analiza. Incercati totusi sa experimentati viata culturala pentru mai multe zile in cluj, cu repezeala de la dreacu la tacsu si alte nush cate mamone, si mai discutam.

La filme revenind, raman cu Tokyo Sonata si Shirin. Despre primu am mai zis cate ceva in cele posturi crestinesti anterioare. Despre Shirin... Pur si simplu vedeti-l. Pentru majoritatea e un film de intr-un ceas de dus. Unde vezi cu ochii. Daca te tine un ceas. Pentru cei simtitori, it's the shit. E un experiment de receptare cinematografica a unui basm ce basnuieste de iubire neimplinita. Un numar de chipuri de femei sunt urmarite metamorfozandu-se in virtutea celei mai pure empatii cu personajul feminin - Shirin. Acesta este filmul, un studiu de fizionomii in bulboana unei lecturi participative prin excelenta. Mai degraba un non-film, dar unul incredibil.

Retin si excelentul My Winnipeg, raman rece la alegerea publicului - Machan (o comicarie de situatie despre un grup de ceilonezi ce reusesc sa obtina viza de Germania pionierand jocul de handbal pe meleagurile lor, care mi-a adus aminte de un film cam de aceeasi anvergura cu niste jamaichezi ce se pregatesc de participarea la proba de bob la Olimpiada).

L-am vazut si pe Van Damme incercand sa fie actor fara mare succes in JCVD (totusi cam cel mai bun film al lui so far) si imi pare rau ca am ratat Alle anderen. Nu foarte rau, insa. Am niste intuitii nu foarte favorabile acestui fim. O sa-l vad maine acasa.

Altceva... Tiffu mi-a prilejuit intalnirea cu cea mai placut guraliva fetita intalnita vreodata, Ana. Zi-ne din pian, Ana!

3 comentarii:

catalin sturza spunea...

Seilonezii tai sunt sriLankezi.

n-as zice ca esti idiot, doar cumplit de ghinionist. n-au a face una cu cealalta.

altfel, de gustibus :)

catalin sturza spunea...

sau, mai nou si pentru toata lumea, sunt sri lankezi, poftim.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.