vineri, 26 iunie 2009

Cum m-a fript politia pentru ca sunt fan Michael Jackson in ziua mortii din cauza goanei si pentru ca Depeche Mode nu mai vrea

O zi in care sunt falit. Am ramas fara un sfantz si am de gand sa va zic si cum. Bine, conceptu e si cu sens jelitoriu, se prapadi Michael si io inca mai speram la un concert prin vecinatatea Romaniei. La ala din 96 eram prea copil ca sa mi se aplice termenul de falit. Am trait cu stiri de Tele7abc de la aeroport si cu o lunga si draguta scandalizare privind netelevizarea evenimentului. Am mers mai departe totusi, defuland in camera tapetata cu Michaeli de Popcorn sau Bravo a amicului Emil. Tipu avea pe vinil toate albumele scoase de flacaul Michael. Crescui, Michael se mai disipa, am ramas la fel de infexibil si neaderent tehnic la miscarile tipului, dar n-am pierdut nici o sansa de a-mi arata iubirea pentru muzica lui. N-a fost playlist creat adhoc pe la get togetherurile amicale in care sa nu cer un Give into Me (my favourite). Ce sa mai, se duse. Sau vorba romanului, ce sa-i faci... Am dedicat o parte din ziua de birou lui Michael.
Apoi am plecat sa fac rost de ultimii mei bani. Ultimii mei bani sunt/e un bilet la Depeche Mode care n-a vrut sa mai vina. L-am tinut pana acu asteptand sa se razgandeasca ceva. Nic. M-am tarat la Diverta pe Magheru sa iau niste bani. Pe bilet. Am prins evident schimb de tura. Mai veniti dumneavoastra mai tarziu sau chiar si in weekend. Ne complacem. Doar ca cand sa ies pe bulivar iau si io 5 metri (poate mai putin) de sens unic (aveam sa aflu) si dau exact in paleta lu Garcea ca cica sa stam de vorba. Ma gandeam ca-mi spune cum i-a alergat Michael in 96 pe el si pe tovarasii militieni, imi arata un autograf obtinut atunci, imi zice ca Michael i-a cerut pulanul sa-i simta greutatea, faze de genul asta. Si spre surprinderea mea, chiar de asta m-a oprit. Pentru un omagiu adus lui Michael. Piosenie, recluziune, post negru. Totul intr-o amenda. Imi lua si biletul. A dreacu dom Garcea, exact 120 lei amenda, cat beletu la Depeche. Noi sa fim sanatosi.

Un comentariu:

catalin sturza spunea...

eu as scapa de masina aia, serios. la cate belele ai avut cu ea... vinde-o si ia-ti alta, dupa o vreme. sau ia-ti bicicleta!