vineri, 12 decembrie 2008

Rudolph Giuliani si capra vecinului

Realitatea loveste din nou. Seria kissingerilor invitati speciali la 10 pentru Romania continua. Cand auzi numele flacaului ce ne viziteaza anu asta, Rudolph Giuliani, te gandesti la niste mii de americani morti si niste cladiri picate prin New York. Adica nu ca ar fi vreun soi de Unabomber, quite the opposite, intelegi voi. Auzindu-l, insa, pe Giuliani vorbind pe pamant romanesc mi s-a parut ca Realitatea s-a pregatit mai degraba pentru Craciun, aducandu-ne un Rudolph. Ce ne spune din buza aeroportului nea primaru? Ca cica romanii n-ar trebui sa fie abatuti de criza financiara, ca ea e la fel si America, si in Romania si in Rusia etc. Zic, lasa-l sa-si gaseasca fusu, a zburat ceva. In dimineata asta, pac la Oprescu cu Realitatea dupe el. Schimba ei niste platitudini dragute, se rade pentru camera, cand deodata, fara nici o legatura cu nimic, nea Rudolph strikes back. Let me just add... si ne zice iar, uitandu-se la Oprescu, ca romanii nu sunt singurii care sufera de criza. Toata lumea e la fel de crizata. Ca tre sa vedem impreuna... balarii. Oi fi io oleaca deranged si omu e doar afabil, da discursu lui prea se pliaza pe samoaracapravecinismul nostru funciar.

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://nupriviacum.wordpress.com/

A mai spus-o si la Realitatea TV, la 10 pentru Romania: “Să nu credeți că greutățile vi se întâmplă doar vouă, este o schimbare care se petrece peste tot pe glob. SUA, Japonia, Germania. Este momentul în care nu trebuie să închidem ușile celorlalți, să ne izolăm, ci, din contră, să contăm unii pe alții" (http://cotidianul.ro/veni__i_sa_cheltui__i_bani_la_new_york-67512.html)

Probabil, e si asta o tactica: pregatesti un discurs de trei fraze si il repeti sa le intre bine oamenilor in cap.

Nu esti o presoana venita in vizita in Ro, esti un personaj, un purtator de idee care va fi ascultat pentru ca se cheama Giuliani. Un fel de robotel cu o singura fraza, intorci cheia in momentele-cheie, se aprinde beculetul: "police, police, drop your weapons!" "you're under arrest!".

izidor spunea...

poate e si un mod de a-si cere scuze ceva de genu: "ba, imi pare rau de voi ca va pierdeti locu de munca si ca am futut economia mondiala. noi oricum ne-am imbogatit de va pot cumpara pe toti d-aci din sala cu banii din buzunar"